usp-1
Rechtstreeks van de kwekerij

usp-2
Aangroeigarantie

usp-3
Gratis deskundig advies

usp-4
Gratis bezorging vanaf 500,-

Siergrassen

5 Product(en)

U heeft veel verschillende soorten siergrassen om uit de kiezen voor u tuin.Er zijn namelijk lage bodembedekkende siergrassen, lage bodembedkkende siergrassen en bloeiende siergrassen. De siergrassem komen het beste tot het recht, als u de lager soorten v

Sorteren op: Meest bekeken
Carex morrowii ' Variegata'
-3%

Carex morrowii ' Variegata'
€1,79 €1,73 €1,95 €1,89
Pennisetum alopecuroides 'Hameln'

Pennisetum alopecuroides 'Hameln'
€2,06 €2,25
Molinia caerulea 'Heidebraut'

Molinia caerulea 'Heidebraut'
€3,81 €4,15
Pennisetum alopecuroides 'Little Bunny'

Pennisetum alopecuroides 'Little Bunny'
€1,79 €1,95
Prachtriet Miscanthus sinensis 'Gracillimus'

Prachtriet Miscanthus sinensis 'Gracillimus'
€4,54 €4,95

Alle siergrassen

U heeft veel verschillende soorten siergrassen om uit de kiezen voor u tuin.Er zijn namelijk lage bodembedekkende siergrassen, lage bodembedkkende siergrassen en bloeiende siergrassen. De siergrassem komen het beste tot het recht, als u de lager soorten vooraan en de hogers achteraan zit. Door de wind bewegen de pluimen van de siergrassen prachtig. Er zijn verschillende soorten siergrassen, die u op droge, zonnige en vochtig schaduwplekken kunt planten. Een siergras heeft bijna geen onderhoud nodig, dit is het mooie aan deze plantensoort.   

Er zijn veel soorten siergrassen om uit te kiezen. Zo zijn er wintergroene siergrassen, lage bodembedekkende siergrassen, hoge siergrassen en bloeiende siergrassen. Plant de lage grassoorten vooraan en de hogere meer in de achtergrond, zoals u ook met vaste planten doet. De pluimen van sierlijke grassen golven prachtig op de wind, maar zijn ook mooi als solitair of als rustbrengers. Of juist voor kleuraccenten in een border, bij een vijver, in een heide- of bostuin. Niet voor niets zijn de veelzijdige siergrassen zo gewild op dit moment. Siergrassen zijn een soort vaste planten die tientallen jaren meegaan. Er zijn grassen voor droge, zonnige plekken en voor vochtige schaduwplaatsen, polvormers en bodembedekkers. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: alle soorten grassen vragen uitzonderlijk weinig onderhoud. Wie een zeer onderhoudsvriendelijke tuin wil hebben, moet dus zeker aan sierlijke grassen denken. Ook ’s winters zijn siergrassen mooi. Vooral als de zon op de berijpte stengels schijnt.